Houtsoorten

Bij ABC Trappen kunnen wij uw trappen in verschillende houtsoorten leveren, hieronder een aantal voorbeelden van de meest voorkomende houtsoorten. De trappen kunnen zowel onbehandeld, wit gegrond, één keer gelakt of volledig afgelakt worden geleverd. Wilt uw een andere of speciale houtsoort? Neem dan contact met ons op.

abctrappen-eikenhoutEikenhout

Eikenhout is tijdloos en kan gebruikt worden in zowel moderne- als klassieke stijlen. Eiken is bekende hardhoutsoort en bij veel mensen favoriet. Het hout heeft een fijne gelijkmatige nerf. De kleur hangt af van de afwerking, bijvoorbeeld (licht) geelbruin of donkerbruin.

Eikenhout wordt vaak verwerkt in interieurs & vloeren, maar is ook uitstekend geschikt voor trappen.

abctrappen-essenhoutEssenhout

Essen is loofhout, heeft en lichte kleur en behoort tot de categorie hardhout. De ‘houttekening’ (het patroon) heeft veel weg van eikenhout, maar dan zonder zilverenhouttekening.

Zonlicht en kunstlicht heeft na verloop van tijd invloed om de verkleuring van het hout. Essenhout heeft een prachtige nerf die uitstekend is af te werken met blanke parketlak.

Grenenhoutabctrappen-grenenhout

Grenenhout, ook wel naaldhout genoemd, is een zachte houtsoort met een gelige kleur. Grenen wordt meestal afgewerkt met een blanke lak. Hierdoor blijft de kleur van het hout en de houtstructuur goed zichtbaar.

Zonlicht en kunstlicht heeft na verloop van tijd invloed om de verkleuring van het hout. Als u kiest voor en grenentrap kiest u voor een rustige/landelijke sfeer.

abctrappen-mahoniehoutMahoniehout

Mahoniehout komt oorspronkelijk uit Afrika en zuid/centraal Amerika. Mahonie is een harde houtsoort met bijzondere duurzame eigenschappen. Mahonie is een uitstekende keuze om trappen mee te maken.

De uitstraling is, mede dankzij de fine nerf en verschillende kleurschakeringen, warm en degelijk.

Vurenhoutabctrappen-vurenhout

Vurenhout behoort tot de categorie ‘naaldhout’. Dit type hout is van het zachte soort. Vanwege de aantrekkelijke prijs en duurzame karakter is vurenhout het meest populair voor de productie van trappen.

Hierbij is het belangrijk om de treden van de trap te bekleden of af te werken met een kras-vaste lak. Zo voorkomt u slijtsporen.

abctrappen-beukenhoutBeukenhout

Beukenhout is hardhout en wordt veel toegepast in moderne trappen. Beukenhout kan prachtig worden afgelakt met een blanke parketlak. Gelamineerd beukenhout bestaat uit verlijmde gelijke korte stukken. Dit is niet alleen zeer duurzaam omdat er weinig resthout overblijft, het gaat ook kromtrekken tegen en geeft visueel een moderne uitstraling. Gelamineerd beukenhout doet qua kwaliteit niet onder voor massieve delen beukenhout uit één plank.